Online stockverkoper trekt naar de beurs

©Saskia Vanderstichele

Showroomprive.com trekt naar de beurs. De online verkoper van overschotten van vooral modecollecties wil sterker worden buiten Frankrijk en de concurrentie beter aankunnen.

373 miljoen euro wil Showroomprive.com maximaal ophalen met zijn intrede op Euronext Parijs op 30 oktober. Nieuwe en vooral bestaande aandelen - in handen van de stichters Thierry Petit en David Dayan (die samen 59% van het kapitaal bezitten) en Accel Partners (31%) - zullen worden verkocht aan een prijsvork tussen 19,50 en 26,30 euro. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd tussen 660 en 870 miljoen euro.

Door geld op te halen, wil Showroomprive.com middelen vergaren om te groeien buiten Frankrijk. In Frankrijk ondervindt de webwinkel hevige concurrentie van Vente-privee. Beide zijn succesvol door elke dag flashverkopen te organiseren. Daarin wordt overstock van vooral modeproducten - maar ook reizen, cosmetica of elektronica - gedurende enkele dagen aan zwaar verlaagde prijzen verkocht. Momenteel kunt u bij Showroomprive.com truien die normaal 160 euro kosten, aanschaffen voor 39 euro. Bij Vente-Privee gaan sneakers van 179 euro de komende zes dagen voor 55 euro de deur uit.

Ook Belgen kunnen winkelen bij de twee webshops. In september verstevigde Vente-Privee zijn positie in ons land nog door 50,1 procent van de aandelen in de Belgische stockverkoper Vente-Exclusive.com te kopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect