Rechter perkt invloed van Aldi-erfgenamen in

Aldi Nord is het deel van het Aldi-imperium dat ook in België aanwezig is. ©AFP

Gisteren heeft een Duitse rechter de statutenwijziging in het voordeel van de erfgenamen van Aldi-oprichter Karl Albrecht ongedaan gemaakt.

Een Duitse rechtbank heeft gisteren de knoop doorgehakt in een rechtszaak in de familie Albrecht, de oprichters en eigenaars van de Duitse supermarktketen Aldi. De familie stond decennia bekend om én hun rijkdom én hun discretie, maar rolde de afgelopen maanden al vechtend over straat.

De inzet van de ruzie is de macht bij Aldi Nord. In 1961 splitsten de oprichtende broers Karl en Theo Albrecht het concern op in Aldi Nord en Aldi Süd. Ze zouden het oneens zijn geweest over de verkoop van tabakswaren.

Erfgenaam

In Aldi Nord, het bedrijf waartoe ook de Aldi-winkels behoren zoals we ze in België kennen, is na de dood van erfgenaam Berthold Albrecht in 2012 een slaande ruzie ontstaan tussen diens broer Theo Albrecht junior en de weduwe van Berthold.

Kort voor zijn dood voerde Berthold een verandering aan de statuten door, waarmee hij minder macht gaf aan zijn familie. Hij bracht 19,5 procent van Aldi Nord onder in een stichting. Zijn weduwe Babette en haar kinderen vochten de statutenwijziging met succes aan, maar een rechtbank heeft die beslissing nu teruggedraaid, waardoor de invloed van de Aldi-erfgenamen afneemt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content