Staking bij Belgische brouwerijen AB InBev afgelopen

AB InBev heeft drie brouwerijen in België. ©EPA

De staking die vrijdag uitgebroken was bij de AB InBev-brouwerijen in Leuven, Jupille en Hoegaarden, is stopgezet. Althans voorlopig.

De vakbonden hebben de staking die ze vrijdagochtend begonnen waren in de drie brouwerijen van AB InBev  in de loop van de namiddag stopgezet.

'De vakbonden hadden beslist om de gesprekken over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst op te schorten', zegt woordvoerder Peter Dercon. 'De poorten van de drie brouwerijen waren gesloten.' Ook de productie van bieren als Stella Artois, Jupiler en Leffe ondervond hinder.

Eisenpakket

'Er lopen op dit moment onderhandelingen over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst en die lopen niet vlot', klinkt het bij de vakbonden.

'De vakbonden hebben een eisenpakket over lonen en arbeidsvoorwaarden', zegt Dercon. 'Wat die eisen precies zijn, willen we niet kwijt. We willen de zaak constructief verder bespreken met de vakbonden.'

Ook de vakbonden trekken opnieuw naar de onderhandlingstafel. 'We geven het overleg alle kansen. Maar als we tegen zondagavond geen duidelijk antwoord hebben, gaan de acties maandagochtend voort. Het is een absolute voorwaarde om voort te onderhandelen', zegt ACV-secretaris Kris Vanautgaerden aan persbureau Belga.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content