Webshop IKEA België opent officieel 'deuren'

©Photo News

Vanaf vandaag kunnen Belgische IKEA-klanten hun meubelen online bestellen. Het bedrijf werkt samen met het verhuurbedrijf Dockx.

IKEA België heeft vanaf vandaag een webwinkel. De Belgische tak van de Zweedse meubelketen begint kleinschalig en rolt de webwinkel in de komende maanden verder uit. 'Het is de bedoeling dat hij over een halfjaar helemaal operationeel is', zegt Annelies Nauwelaerts, de woordvoerder van IKEA België.

Ophalen

In een eerste fase kunnen klanten van de IKEA-winkel van Anderlecht online shoppen. Ze kunnen meubels bestellen en ze tot vier dagen na de bestelling ophalen in de winkel.

Daarnaast zijn er al twee pick-uppunten operationeel. Dat zijn magazijnen die niet gehuisvest zijn in een winkel. 'We hebben sinds woensdag een afhaalpunt in Nijvel en in Anderlecht', zegt Nauwelaerts.

Dockx

De afhaalpunten worden niet door IKEA zelf uitgebaat, maar door het verhuurbedrijf Dockx. 'Vooralsnog werken we uitsluitend met Dockx en zijn partners, zoals City Depot. Het aantal pick-up points dat we op termijn zullen openen, hangt dus af van de beschikbaarheid van Dockx-afhaalpunten', zegt Nauwelaerts.

Over een maand wordt het mogelijk om meubelen af te halen bij IKEA in Zaventem. Daarna volgen de andere winkels.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud