Advertentie

Winkelgroep Blokker slikt megaverlies

De Blokker-winkel in Aarschot. ©Jonas Roosens

Het Nederlandse winkelconcern Blokker Holding heeft over 2016 dieprode cijfers geschreven.

Blokker diende een verlies te slikken van 180 miljoen euro. Vooral reorganisaties bij diverse ketens drukten zwaar op het resultaat. Maar ook operationeel was sprake van tientallen miljoenen euro's verlies. De omzet liep stevig terug. De Nederlandse keten kreeg in 2014 voor het eerst af te rekenen met verliezen. In 2009 werd nog 158 miljoen euro winst gemaakt.

180 miljoen euro
De winkelgroep kwam vorig jaar 180 miljoen euro te kort.

Onder de streep kwam Blokker alles bij elkaar 180 miljoen euro tekort, waar een jaar eerder nog een nettoverlies van 52 miljoen euro in de boeken werd geschreven. Het bedrijfsresultaat (ebitda) zakte daarbij 49 miljoen euro in het rood, van een operationele winst van 7 miljoen euro in 2015. De omzet daalde circa 5 procent tot iets minder dan 2 miljard euro.

Leen Bakker

Het bedrijf maakte vorige maand nog bekend dat het alles op alles zet om de neerwaartse spiraal waar het sinds enkele jaren in terecht is gekomen, tegen te gaan. Daartoe verkoopt de winkelgroep onder meer haar budgetmeubelketen Leen Bakker, die in ons land 62 winkels heeft, aan de investeringsmaatschappij Gilde Equity Management. Die is ook de eigenaar van Blokker-concurrent Kwantum. Verder besloot Blokker ook al zijn andere ketens, behalve Blokker zelf, te verkopen (Intertoys, Maxi Toys, Bart Smit, Toys XL, Big Bazar, Xenos).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud