Winkels Neckermann.com failliet

©BELGAIMAGE

15 Belgische personeelsleden dreigen hun job te verliezen na het faillissement van de winkels van Neckermann.com.

Het postorderbedrijf Neckermann lijkt er maar niet in te slagen om zich heruit te vinden als webwinkel. Het bedrijf heeft zijn Belgische en Nederlandse fysieke winkels failliet laten verklaren. De webshop is nog wel operationeel. In 2012 en 2014 ging het bedrijf ook al failliet.

Neckermann heeft de 15 winkels nog geen jaar geleden geopend. In België kwamen er in de afgelopen maanden vijf winkels: in Mortsel, Stekene, Beveren, Geel en Schelle. Er werkten vijftien mensen. Die dreigen hun job te verliezen.

De Nederlandse en Belgische activiteiten maken sinds enkele jaren deel uit van de Nederlandse investeringsmaatschappij Readen. Dat gaf Neckermann enkele jaren geleden in de lage landen een doorstart. 

Voorlopig geen winkels meer

Neckermann opende de winkels om een zogenaamde omnichannelstrategie te kunnen varen. Daarbij vullen de webwinkel en echte winkels elkaar aan. Wie online een pakje bestelt kan het gaan afhalen in de winkels en kan daar ook met vragen terecht. Als een bepaalde product niet meer voorradig is in een winkel, kan het meteen online worden besteld.

Die strategie voert het bedrijf na enkele maanden alweer af. 'Misschien dat we in de toekomst opnieuw winkels openen, maar voorlopig focussen we volledig op onze webwinkel', zegt woordvoerder Marcel Westerveld.

Onduidelijkheid over webwinkel

Wat er gebeurt met de vijftien winkels en de vijftien werknemers die in de vijf Belgische winkels werken, is onduidelijk. 'We zitten in een vroege fase en maken momenteel nog volop een stand van zaken op', zegt Cedric De Breet van het advocatenkantoor dat curator is van de winkels van Neckermann.com.

De vraag rijst of ook de webwinkel bedreigd is met een faillissement. 'Financiële details willen we niet geven want we zijn nog volop in opbouw', klinkt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud