Zalando-concurrent wil nummer 2 worden in België

About You bestaat nog maar 3,5 jaar. ©Bloomberg

De Duitse kledingwebshop About You is sinds deze week actief in België. 'Over enkele jaren willen we hier op Zalando na de grootste online kledingverkoper zijn', zegt CEO Tarek Müller.

'België ligt vlak bij Duitsland, de kledingstijl van Belgen sluit aan bij die van Duitsers en er is weinig concurrentie in jullie land in vergelijking met Duitsland, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk', antwoordt About You-oprichter en -CEO Tarek Müller als we hem vragen waarom hij met zijn webwinkel naar België komt.

Hij wil voluit de concurrentie aangaan met Zalando  , dat de Belgische marktleider is in de online kledingverkoop. 'We denken dat het mogelijk moet zijn om binnen enkele jaren het nummer twee te worden na Zalando.'

Otto

135 miljoen
Vorig jaar boekte About You 135 miljoen euro omzet. Dat cijfer wil het dit jaar verdubbelen.

Net als Zalando verkoopt About You kleding van bekende kledingmerken, gaande van goedkoop tot wat duurder. About You is actief in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en sinds kort ook in Nederland. 

Müller richtte About You 3,5 jaar geleden op met zijn kompaan Hannes Wieze. In juni 2016 kocht Otto, een Duitse postorderbedrijf dat zichzelf heeft omgebouwd tot e-commercespeler, de meerderheid van het bedrijf. 'Dankzij hun wereldwijde contacten en kennis kunnen we sneller groeien', zegt Müller. 'Er kunnen verschillende kledingwebwinkels naast elkaar bestaan, maar je moet toch snel groeien.'

Geen winst

Otto zorgt ook voor miljoenen euro's om te investeren in reclame. About You probeert zich op de kaart te zetten door massaal te investeren in reclame, ook op de televisie. Nog tot eind november gooit About You ook met kortingen.

Vorig jaar boekte About You 135 miljoen euro omzet en dit jaar wil het dat aantal verdubbelen. 'Winst maken doen we nog niet, maar dat is bewust', zegt Müller. 'We zetten alles op snelle groei en daar staan grote investeringen tegenover. Als we willen, kunnen we onze investeringen terugschroeven en binnen een jaar winstgevend zijn.'

Duits magazijn

Dat zal hij wellicht niet doen. Wanneer precies zijn bedrijf wel winst moet maken, wil hij niet kwijt. 'Zalando deed er zo'n zeven jaar over om winst te maken. Een bedrijf in onze sector investeert gemiddeld vijf tot zeven jaar volop, om nadien winst te maken', voegt hij er wel aan toe.

Het gros van de kleding die About You verkoopt in België komt uit zijn magazijn in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt, op zo'n 400 kilometer van de Belgische grens. De pakjes worden geleverd door Bpost. 40 procent van de kleding komt rechtstreeks vanuit de magazijnen van de producenten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content