Zalando verkoopt kleding van kleine zelfstandige

©Bloomberg

Webwinkel Zalando gaat de kleding van lokale Duitse modewinkels op zijn platform verkopen.

De Duitse modewebwinkel sluit een nieuwe samenwerking af met externe modewinkels. Het gaat om de onafhankelijke schoenwinkels Tip-Tap Kinderschuhe uit Weilheim en Schuhhaus Fischer uit Esslingen.

Wie in de buurt van die winkels op Zalando zoekt naar schoenen van respectievelijk de merken Ricosta en Peter Kaiser, zal die zoals gewoonlijk vanuit het Zalando-magazijn kunnen laten opsturen, maar de mogelijkheid bestaat ook om ze zelf te gaan halen in de winkel. Ook is het mogelijk om de schoenen niet vanuit het Zalando-magazijn te laten opsturen, maar vanuit de winkel. Dan kunnen ze sneller worden geleverd.

Adidas

Eerder sloot Zalando een gelijkaardige samenwerking af met twee Berlijnse winkels van het modemerk Adidas. Ook daar krijgen klanten de mogelijkheid om hun online bestelde kleding snel na bestelling op te halen in de winkel. 'Zoals op onze webwinkel geldt dat klanten de kleding tot honderd dagen na bestelling gratis kunen terugsturen', zegt Zalando-woordvoerster Monica Franz.

'Het is de eerste keer dat we samenwerken met kleine handelaars', zegt Franz. 'Door samen te werken met partners, willen we de spelers in de modemarkt samenbrengen: leveranciers, winkeliers, klanten... Zo ontstaat een uitgebreid kledingplatform.'

Voorlopig zullen dit soort projecten niet naar Belgiƫ komen. 'We testen het concept nu volop in Duitsland. Als het een succes is, kunnen we het uitrollen in andere landen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud