Ahold Delhaize investeert half miljard dollar in VS

CEO Frans Muller van Ahold Delhaize. ©Patrick Post

Ahold Delhaize USA pompt 480 miljoen dollar in verbeteringen van zijn bevoorradingsketen aan de Amerikaanse oostkust.

De investering maakt deel uit van de nieuwe strategie van Ahold Delhaize voor de komende drie jaar. Het is de bedoeling dat de Amerikaanse bevoorradingsketen volledig geïntegreerd wordt en zelf voor haar distributie kan instaan. Concreet zal Ahold Delhaize USA drie distributiecentra overnemen van C&S Wholesale Grocers en twee bijkomende centra leasen. Daarnaast gaat de retailer investeren in twee volledig geautomatiseerde diepvriescentra die in het noordoosten en de Mid-Atlantic worden gebouwd.

Door de distributie volledig in eigen handen te nemen zullen de Amerikaanse activiteiten de kosten drukken, producten sneller in de rekken krijgen, de relaties met leveranciers kunnen verbeteren, en de beschikbaarheid en de versheid van producten voor de klanten verbeteren, aldus een persbericht.

Impact

Zonder de 'overgangskosten' zal de impact op de onderliggende bedrijfswinst van Ahold Delhaize USA neutraal zijn in 2020 en 2021, en voor 60 miljoen dollar positief zijn in 2022. Vanaf dan wordt op een positieve impact van meer dan 100 miljoen dollar per jaar gerekend. De 'overgangskosten' bedragen de komende drie jaar naar schatting 160 miljoen dollar. Ze hebben in 2020 en 2021 een negatieve impact van telkens 50 miljoen dollar op de onderliggende bedrijfswinst, en van 60 miljoen in 2022.

Ahold Delhaize stipt nog aan dat de investering geen ingrijpende impact heeft op de resultaten van 2019. De op 6 november gegeven outlook blijft dus behouden.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud