Advertentie

Al 128 Lidls dicht door staking

De deuren van 70 Lidl winkels blijven opnieuw gesloten. ©BELGA

Het personeel bij Lidl zet de stakingen verder. Voor de tweede dag op rij zijn tientallen winkels van de supermarktketen gesloten door onvrede bij de werknemers.

Voor de tweede dag op rij staakt het personeel van de supermarktketen Lidl. Op woensdag besloten 79 winkels spontaan het werk neer te leggen. Een dag later houden 128 van de 300 vestigingen hun deuren gesloten te houden. Dat blijkt uit een lijst die de supermarktketen op zijn website heeft gepubliceerd.

 De woordvoerster van Lidl, Isabelle Colbrandt, liet eerder vandaag weten dat de situatie nog in twee richtingen kon evolueren. Toen was er nog sprake van 70 gesloten winkels. Dat aantal liep nadien op tot 84. Kort na de middag volgde een nieuwe update: inmiddels zijn dus 128 vestigingen dicht.

Lidl hoopt snel opnieuw met de vakbonden aan tafel te kunnen zitten, maar voorlopig staat er geen overleg gepland.

Werkdruk

De onrust is ontstaan nadat de druk op het personeel te groot was geworden. De keten kampt al langer met groeipijnen: ze heeft in korte tijd veel nieuwe vestigingen geopend, maar het personeel kan de werkdruk niet aan.

Woensdag vond sociaal overleg plaats tussen de vakbonden en de directie van Lidl, maar dat liep op niets uit. Daarop sloten de vakbonden niet uit dat nog acties zouden volgen in de volgende dagen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud