Advertentie

Albert Heijn verklaart oorlog aan maaltijdkoeriers

De Allerhande Box van Albert Heijn ©ANP

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn start in eigen land met de levering van kookpakketten aan huis. De retailer gaat daarmee de frontale concurrentie aan met snelgroeiende maaltijdkoeriers als HelloFresh.

Albert Heijn (AH), een onderdeel van Delhaize-overnemer Ahold , breidt zijn aanbod van online diensten uit. Binnenkort gaat het kookpakketten met daarin ingrediënten en recepten voor drie maaltijd aan huis leveren.

Met de nieuwe activiteit gaat Ahold rechtstreeks populaire startups die voedselpakketten aan huis leveren beconcurreren. Ondermeer het Duitse HelloFresh, dat recent een beursgang aankondigde, groei snel in Nederland en Vlaanderen.  

De nieuwe AH-bezorgdienst wordt aangeboden onder de naam Allerhande, een erg sterke merknaam in Nederland. Een maaltijdbox bestaat uit versies voor 2 of 4 personen en die kosten respectievelijk 35 en 49 euro. 

Albert Heijn koppelt de levering van de kookpakketten ook aan de levering van andere boodschappen aan huis. Wie boodschappen met een kookpakket combineert, betaalt geen leveringskosten. Daarmee scherpt AH ook de messen in de strijd tegen allerlei andere bezorgers van boodschappen aan huis. De Nederlandse krant de Telegraaf spreekt van de ontketening van een 'bezorgoorlog'.

België

Bij Albert Heijn in België zijn er voorlopig nog geen plannen om dergelijke kookpakketten aan te bieden, zegt woordvoerster Sally Herygers. Albert Heijn levert in ons land immers nog niet aan huis. Klanten kunnen online bestelde boodschappen wel op een aantal locaties afhalen.

Ahold mikt de komende jaren op een sterke groei van zijn online-activiteiten. Die moeten binnen twee jaar 2,5 miljard euro omzet opleveren. Vorig jaar bedroeg de online omzet van de groep slechts 1,4 miljard euro. Het grootste deel daarvan werd gerealiseerd door de webwinkel Bol.com (680 miljoen euro) en Peapod (590 miljoen euro), de grootste Amerikaanse online-kruidenier.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud