Aldi en Lidl sluiten winkels vroeger

De supermarkten van Aldi en Lidl sluiten vroeger. ©Photo News

Terwijl Aldi en Lidl de openingsuren inperken, blijven de concurrenten Delhaize en Colruyt open zoals voorheen.

Om het personeel wat meer rust te geven hebben de supermarktketens Lidl en Aldi hun openingsuren aangepast. Lidl is sinds woensdag 's avonds een uur minder lang open: tot 19 uur in plaats van 20 uur en op zaterdag tot 18 uur in plaats van 19 uur. Aldi is voortaan op zaterdag een uur vroeger dicht: om 18 uur in plaats van 19 uur. In de week blijft Aldi open van 8.30 uur tot 19 uur.

18 uur
Aldi
Aldi sluit op zaterdag voortaan om 18 uur in plaats van om 19 uur.

Colruyt, Delhaize en Albert Heijn blijven bij hun gewone openingsuren. 'Wij gaan onze uren niet ruimer maken, maar ook niet inperken', zegt Colruyt-woordvoerster Silja De Cock. 'Ten eerste is de toestand in de winkels aan het normaliseren en zien we niet meer de grote massa klanten. Ten tweede willen we ruim genoeg open zijn voor mensen die nog steeds moeten gaan werken.' 

Delhaize neemt intussen maatregelen voor het personeel. Zo opende de keten tijdelijke winkels voor de medewerkers van de distributiecentra in Zellik en Ninove. Enkele distributiecentra hebben een nachtshift in het leven geroepen om het extra werk rond te krijgen. Dankzij de tijdelijke personeelswinkels kunnen de werknemers op hun werk basisboodschappen doen. Het Delhaize-personeel krijgt momenteel ook een hogere korting op de eigen aankopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud