Aldi ontkent dat personeel uren moet inhalen na gijzeling

De Aldi waarover sprake bevindt zich op enkele tientallen meters van de drukkerij waar de twee Charlie Hebdo-schutters zich hadden verscholen. ©ANP

Het leek er even op dat de gijzelingsactie van de terroristen van Charlie Hebdo eerder deze maand nog enkele bizarre slachtoffers zou eisen. Het door de politie geëvacueerde personeel van de Aldi nabij de bewuste drukkerij in Dammartin-en-Goële, zou van de directie de verloren uren moeten inhalen. Maar volgens Aldi is er niets aan de hand.

Het nieuws, dat dinsdag staat te lezen op de website van Le Parisien, ontlokte zware verontwaardiging bij de vakbonden. De betrokken personeelsleden verliezen geen loon, maar moeten wel de uren die ze hebben verloren, 'naar eigen goeddunken' inhalen, luidde het.

De Aldi waarover sprake bevindt zich op enkele tientallen meters van de drukkerij waar de twee schutters, die eerder een bloedige aanslag hadden gepleegd op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo, zich hadden verscholen. Daarom had de politie de winkel gesloten en het personeel geëvacueerd. Dat gebeurde rond 16.30 uur, dus voor sluitingstijd van de winkel. Uren die de zowat 20 personeelsleden dus nog moeten inhalen, klonk het.

De vakbonden reageerden verontwaardigd. 'We hadden dus tegen de politie moeten zeggen: 'Wacht, we kunnen nog niet meteen vertrekken want we hebben nog geen 7 uur gewerkt', foeterde vakbondsman Laurence Moissard.

Maar volgens de winkelketen is er echter niets aan de hand. De werknemers zullen er niet in salaris op achteruitgaan en geen enkel verloren uur hoeft te worden ingehaald, laat de leiding van de winkelketen weten. Dit is volgens het bedrijf maandag aan de werknemers meegedeeld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud