Advertentie
Advertentie

Aldi pompt 50 miljoen euro in nieuw distributiecentrum

©Rien Zilvold/Hollandse Hoogte

Discountketen Aldi gaat een nieuw distributiecentrum in Turnhout bouwen. Dat moet de huidige site in Rijkevorsel vervangen, die uit zijn voegen is gebarsten. Met het hele project is een investering van 50 miljoen euro gemoeid.

'De reden voor de verhuis is de nood aan extra ruimte omwille van de groeiende omzet', meldt Aldi in een persbericht. Het nieuwe distributiecentrum, inclusief een administratieve hoofdzetel, komt in de industriezone Veedijk op een terrein van 12 hectare.

Het distributiecentrum zelf zal een oppervlakte van 42.000 m² hebben, en is zo de helft groter dan de huidige vestiging. Het moet alle Aldi-winkels in de provincie Antwerpen kunnen bevoorraden. De nieuwe site moet tegen eind 2017 operationeel zijn.

Alle personeel uit Rijkevorsel verhuist mee naar de nieuwe site. Aldi laat ook uitschijnen dat er 'bijkomende tewerkstelling wordt gecreëerd' in Turnhout, maar geeft geen details over de aantallen. De burgemeester van Turnhout spreek van 250 jobs in zijn gemeente, maar het is dus niet duidelijk hoeveel daarvan er van Rijkevorsel overkomen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud