Amazon biedt 125.000 tijdelijke werknemers een vaste job aan

De coronacrisis leidde tot veel extra jobs bij Amazon. 800 Amerikaanse werknemers hebben het longvirus opgelopen. ©REUTERS

Webwinkelreus Amazon biedt 125.000 van zijn 175.000 nieuwe tijdelijke medewerkers in de Verenigde Staten een vaste job aan.

Amazon had de voorbije maanden alleen al in de VS 175.000 nieuwe jobs gecreƫerd om de explosie van de onlineaankopen tijdens de pandemie op te vangen.

Amazon wil nu 125.000 van die tijdelijke werknemers vast werk aanbieden. Amazon waagt deze stap volgens kenners omdat de extra omzet, die het bedrijf tijdens de coronacrisis binnenhaalde, niet zomaar wegvalt zodra dat overheden maatregelen tegen het virus versoepelen. Zonder een vast contract is de kans groot dat veel van die tijdelijke werknemers naar hun vroegere werkgevers terugkeren.

In juni kunnen ze in vaste dienst komen. Het overige nieuwe personeel blijft werken met seizoenscontracten die maximaal elf maanden lopen.

Een vast contract bij Amazon in de VS komt met extra voordelen zoals een zorgverzekering betaald door de werkgever. Dat is een belangrijk punt voor het personeel in de magazijnen, dat zich de afgelopen maanden zorgen maakte over het grote besmettingsgevaar met het coronavirus. 800 Amerikaanse werknemers van Amazon hebben het longvirus opgelopen.

De groep uit Seattle deed de voorbije maanden niet alleen gouden zaken met zijn onlinewinkel, maar ook met zijn afhaaldiensten en servers voor clouddiensten, waarvan bedrijven als Netflix gebruikmaakten.

In totaal werken 840.400 mensen bij Amazon, vast en tijdelijk. Sinds de invoering midden maart van de beschermingsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn 41 miljoen Amerikanen werkloos geworden. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud