Amazon.nl krijgt upgrade tot algemene webwinkel

©AFP

De e-commercereus Amazon gaat zijn Nederlandse platform upgraden van een boekenwinkel tot een algemene webwinkel. Dat meldt de marketingsite Emerce.

Emerce haalt zijn informatie uit een interne mededeling aan de leveranciers van Amazon. Het nieuws betekent dat lokale webwinkels zoals Bol.com (onderdeel van Ahold Delhaize) meer concurrentie krijgen.

Tot nu toe konden klanten op Amazon.nl alleen boeken kopen, het product waarmee het voor Amazon allemaal begon. Intussen is het bedrijf in zijn Amerikaanse thuismarkt uitgegroeid tot een concern dat alle soorten producten aan huis levert. Vandaag maakte het nog bekend dat het zijn abonnees gratis verse voeding zal leveren (zie onderaan).

Vertalen

Nederlandstalige klanten werden voor andere aankopen dan boeken tot nu toe doorverwezen naar de Duitse Amazon-site. Daar komt volgend jaar dus een einde aan. Amazon was de voorbije maanden al bezig met het systematisch vertalen van 2 miljoen productpagina’s uit het Duits naar het Nederlands.

Een datum voor de lancering wordt niet genoemd, maar uit de instructies blijkt dat er geen Nederlands distributiecentrum komt, aldus Emerce. Er zal worden geleverd vanuit centra dicht bij de Duitse grens, zoals nu ook het geval is.

Een Nederlandse webwinkel is een logisch vervolg in de opbouw van Amazon in de Benelux. Twee jaar geleden lanceerde de Amerikaanse groep Amazon Prime in ons land, een abonnementsdienst voor gratis leveringen aan huis die ook de streamingdienst Prime Video omvat.

Gratis boodschappen aan huis

Amazon gaat zijn Amerikaanse Prime-abonnees gratis boodschappen van verse voeding aan huis brengen.

Prime-klanten, die een abonnementsgeld betalen om van extra diensten te kunnen genieten, zullen al hun bestellingen bij Amazon Fresh (verse voeding) en de bioketen Whole Foods voortaan op één portaal kunnen doen. Ze zullen een tijdstip van levering kunnen kiezen in blokken van één à twee uur, laat Amazon dinsdag weten.

De nieuwigheid van Amazon is een aanval op bakstenen supermarkten zoals de ketens Walmart en Kroger. Het bedrijf knipte eerder al in de leveringstijden van niet-bederfbare producten. Prime-klanten krijgen hun bestellingen de volgende dag aan huis geleverd, terwijl Walmart slechts een levering binnen tweed dagen garandeert.

De boodschappendienst Amazon Fresh is beschikbaar in 22 stedelijke gebieden in de VS. In ons land is ze nog niet actief.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud