Amerikanen lonken naar Hema

©Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM

Een nieuwe kandidaat-koper heeft zich gemeld voor Hema. De Amerikaanse investeringsgroep Flacks Group uit Miami ziet brood in de winkelketen.

De schuldeisers van het noodlijdende Hema kunnen een kandidaat-koper bijschrijven op hun lijstje. Flacks Group uit Miami heeft 300 miljoen euro veil om te investeren en lonkt naar overnameprooien in de Benelux.

‘We kijken naar middelgrote bedrijven in de retail in de Benelux met een omzet tussen 250 miljoen en 2 miljard euro. We zijn erg geïnteresseerd in Hema’, zegt Russell Goldman, de verantwoordelijke voor overnames bij Flacks Group, in De Telegraaf. ‘We zijn van plan de komende twaalf tot achttien maanden een bod te doen op een retailbedrijf.’

Nog prooien op radar

Maar de interesse beperkt zich niet tot Hema. Ook andere retailers, zoals Blokker, Intertoys, Big Bazaar en Beter Bed, zijn voor Flacks Group ‘serieuze opties’ als een van hen te koop wordt gezet.

Voorlopig gaat de belangstelling uit naar Hema. Vorige maand werd de keten overgenomen door haar schuldeisers. Die waren bereid de schuldenberg van 750 miljoen euro naar 300 miljoen euro te verminderen door schulden in aandelen om te zetten.

Op die manier kregen ze de controle bij Hema, tot grote frustratie van de Nederlandse zakenman Marcel Boekhoorn, die eind 2018 de keten in handen had gekregen. Boekhoorn lanceerde nog een ultiem bod, maar de schuldeisers rekenen erop dat ze meer geld uit de brand kunnen slepen door de keten zelf over te nemen en te verkopen aan een derde partij.

Meerdere kandidaten

Intussen zijn al verschillende partijen benaderd om Hema over te nemen. Het gaat onder meer om de investeringsgroep Parcom en het moederbedrijf van Blokker, Mirage Retail Group. Ook AholdDelhaize wordt genoemd als een potentiële overnamekandidaat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud