Apple werft opnieuw aan in België

Een impressie van de Apple Store die later dit jaar in Brussel wordt geopend aan de Gulden Vlieslaan. ©RV

De opening van de eerste Belgische Apple Store zal niet lang meer op zich laten wachten. Dat blijkt uit een resem vacatures die vandaag op de Belgische site van Apple zijn geplaatst.

Apple zette vandaag nieuwe vacatures voor 13 Belgische jobs op zijn website. Ze komen boven op een reeks vergelijkbare vacatures die in december al waren geplaatst. Alles samen zocht Apple in een paar maanden tijd al enkele tientallen medewerkers in ons land.

De nieuwe jobs dragen alle het label ‘Retail Store’, wat aangeeft dat het om aanwervingen gaat voor één of meer Apple Stores die in ons land gepland worden. Het bedrijf is onder meer op zoek naar een ‘Manager’ die verantwoordelijk is voor een winkel, een ‘Store Leader’ die de winkelverkopers moet aansturen, en een ‘Business Specialist’ en een ‘Business Leader’ die de zakelijke clientèle moeten bedienen.

De vacatures vermelden niet over welke locaties het gaat, maar bij het aanvinken van de keuzemogelijkheden in het zoekmenu is alleen Brussel beschikbaar. Dat is voorlopig ook de enige locatie waarvan met zekerheid geweten is dat er een Apple Store komt, vermoedelijk na de zomer. Ook Antwerpen en Gent werden al genoemd als locaties voor toekomstige Apple Stores, maar daar is nog geen uitsluitsel over.

België is al jaren een blinde vlek op de retailkaart van Apple. In meerdere grote steden in het buitenland kunnen Apple-liefhebbers hun producten wel al rechtstreeks kopen in eigen winkels van het Amerikaanse merk. Die winkels zijn ook een belangrijk uithangbord voor het merk Apple en spelen een belangrijke rol in de promotie van nieuwe producten en accessoires. 

In België worden de computers en telefoons van Apple voorlopig alleen verkocht via onafhankelijke resellers, zoals Easy-M.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud