Advertentie

Arnault wil 100 procent in Christian Dior

Bernard Arnault, de CEO van LVMH ©AFP

De familie Arnault (LVMH) brengt een bod uit op de 26 procent van de aandelen van Christian Dior die ze nog niet in haar bezit heeft. Ze heeft daar 12,1 miljard euro voor over.

Het bod van 260 euro per aandeel dat de miljardairsfamilie, de hoofdaandeelhouder bij de luxemerkgroep LVMH, uitbrengt, ligt 15 procent boven de slotkoers van maandag.

Het wordt vooral in cash betaald. Arnault biedt voor elk aandeel Christian Dior 172 euro in cash en 0,192 aandelen Hermès International.

Wie heeft belegd in aandelen Dior, kan ook kiezen voor alleen cash (260 euro per aandeel) of een volledige aandelenruil (0,566 aandelen Hermès International voor een aandeel Christian Dior).

Christian Dior Couture

Tegelijkertijd versterkt de groep de tak Mode en Lederwaren van de groep LVMH door de integratie van Christian Dior Couture in Christian Dior. Dat is een operatie met een ondernemerswaarde van 6,5 miljard euro.

De integratie zorgt voor een vereenvoudiging van de complexe structuren van de groep. Investeerders drongen daar reeds langer op aan.

‘Deze dubbele operatie illustreert het engagement van mijn familiale groep en benadrukt en haar vertrouwen in de perspectieven op lange termijn bij LVMH en zijn merken’, stelde Arnault in een toelichting.

De familie van Bernard Arnault behoort tot de rijkste in Frankrijk. Ze heeft vandaag 47 procent van de aandelen in handen van LVMH (voluit Moet Hennessy Louis Vuitton SE), een van de belangrijkste luxemerkgroepen ter wereld.

De familie Arnault kreeg in 2014 de aandelen in concurrent Hermès in handen na een omstreden poging van LVMH om een positie op te bouwen in het bedrijf. Die lijkt ze in het kader van de aangekondigde dubbele  operatiete willen afbouwen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud