Bedrijf achter Bart Smit flirt met faillissement

Een vestiging van Intertoys in Den Haag. ©ANP

Het Nederlandse speelgoedbedrijf Intertoys heeft bescherming tegen zijn schuldeisers gekregen. De Belgische Bart Smit-winkels zijn niet betrokken.

Het gaat slecht met Intertoys. De verkoop halveerde in de afgelopen tien jaar, schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf. En dat dwingt de keten tot maatregelen. Intertoys heeft dinsdag bescherming tegen zijn schuldeisers gekregen. Een herstructurering die de tijdelijke bewindvoerders voorbereiden, moet het tij keren.

De Belgische winkels van Intertoys vragen geen bescherming aan. Intertoys is in ons land actief met de keten Bart Smit, die 75 winkels telt. Er zijn ook vijf Belgische vestigingen van Intertoys.

De Belgische winkels staan wel onder druk. Hun Belgische vennootschap zag de omzet in de twaalf maanden voor januari 2018 met 11 procent dalen naar 36,6 miljoen euro. Er was 336.000 euro verlies. 'Er werden enkele filialen gesloten, maar de omzetten van vergelijkbare winkels liepen terug', schreef de directie in het recentste jaarverslag.

Blokker

Intertoys en Bart Smit waren tot oktober 2017 nog een onderdeel van de verlieslatende Nederlandse winkelgroep Blokker. Die verkocht de keten toen aan het Britse investeringsfonds Alteri.

Intertoys is lang niet de enige speelgoedwinkelketen die onder druk staat. Vorig jaar ging het Amerikaanse Toys 'R' Us failliet en ook de Franse keten La Grande Récré ging over de kop door de opkomst van e-commerce.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud