'België moet fusie Ahold en Delhaize bekijken'

Kris Peeters ©Photo News

Minister van Consumenten Kris Peeters (CD&V) vindt dat de Belgische mededingingsautoriteit zich moet uitspreken over de overname van de Belgische supermarktgroep Delhaize door zijn Nederlandse concurrent Ahold (Albert Heijn, Bol.com). Momenteel bekijkt de Europese Commissie wie moet nagaan welke gevolgen de overname heeft voor consumenten.

Peeters uit zijn wens in een brief aan de Europese Commissie. 'Het samengaan van Delhaize en Ahold kan de concurrentie beïnvloeden specifiek op de Belgische interne markt, en heeft niet meteen een pan-Europese impact. Daarom is het van belang de impact ervan op de Belgische markt in het bijzonder te laten onderzoeken door de Belgische Mededingingsautoriteit', redeneert Peeters.

Delhaize en Ahold komen in Europa niet rechtstreeks met elkaar in concurrentie, maar in België is dat wel het geval. Delhaize heeft hier honderden supermarkten en Ahold baat bij ons 32 Albert Heijn-winkels uit. Algemeen wordt dan ook aangenomen dat de Belgische mededingingsautoriteit binnenkort de opdracht zal krijgen om de zaak te bekijken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud