Advertentie

'Belgisch fonds aast op Hema'

©ANP

De Brusselse investeringsmaatschappij Core Equity Holdings staat naar verluidt dicht bij een akkoord om de iconische Nederlandse keten over te nemen van Lion Capital.

Dat schrijft De Telegraaf woensdag, verwijzend naar vier bronnen rond het dossier. Er zou al een mondeling akkoord over de hoofdlijnen zijn, maar zou nog weken kunnen duren voor de daadwerkelijke verkoop afgerond wordt.

Core Equity Holdings is een investeringsmaatschappij die gevestigd is aan de Brusselse Louisalaan en haalde begin dit jaar nog 1 miljard euro vers geld op.

Voor HEMA, dat lang gebukt ging onder een forse schuldenlast, zou met een nieuwe Belgische eigenaar een einde komen aan een jaren durend ongelukkig huwelijk met zijn huidige Britse eigenaar Lion Capital. Dat kocht het bedrijf in 2007 voor 1,1 miljard euro. Het zoekt al jaren een koper voor Hema, maar slaagden daar niet in. Ondertussen werd een agressieve internationale expansie ingezet die de omzet en winst zou moeten opdrijven en zo een hogere verkoopprijs moesten garanderen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud