Belgisch merk Kiala ruimt baan voor UPS

©ANP XTRA

De 1.000 Belgische Kiala-punten waar mensen pakjes kunnen ophalen van onder andere Bongo, C&A en Makro, krijgen een nieuwe naam. De Amerikaanse pakjesdienst UPS, die het bedrijf in 2012 kocht, herdoopt ze tot UPS Access Points. Daarmee verdwijnt een oer-Belgische naam.

Wie koffiecapsules koopt bij Nespresso en ze niet door een postbode aan huis geleverd wil krijgen, kan ze al jaren afhalen bij een Kiala-punt. Het gaat meestal om krantenwinkels of supermarkten die extra volk naar hun winkel willen lokken. Ook pakjes van talloze andere bedrijven kunnen worden afgehaald bij de afhaalpunten.

Verenigde Staten

Kiala werd in 2001 opgericht door Luc Pirenne en enkele vennoten. Inmiddels zijn er zo'n 1.000 Kiala-punten in België, maar Pirenne breidde zijn bedrijf ook uit naar Frankrijk, Nederland en Spanje. In 2012 werd het overgenomen door UPS. Dat gebruikte de technologie van Kiala om ook afhaalpunten te openen in de Verenigde Staten, Canada, Mexico en nog enkele andere landen.

In nieuwe markten kregen ze de naam UPS Access Point, maar in de kernlanden Nederland, België, Luxemburg, Spanje en Frankrijk bleven ze Kiala heten. Daar komt nu verandering in.

UPS denkt dat het de komende jaren  in België elk jaar zo'n 100 nieuwe UPS Access Points zal openen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud