Black Friday groot succes in België

Belgische winkelketens en webwinkels pakten dit jaar massaal uit met Black Friday-kortingen. ©AFP

Vrijdag deden Belgen 19 procent meer transacties op Black Friday dan vorig jaar.

Vrijdag gaven verschillende winkelketens kortingen in het kader van Black Friday. Dat is een uit de Vernigde Staten overgewaaide kortingsdag.

5,6 miljoen
In totaal deden Belgen 5,6 miljoen elektronische betalingen, tegenover 4,7 miljoen een jaar geleden.

Wordline, het bedrijf dat het elektronische betaalverkeer regelt in België, verwerkte van middernacht tot 17.30 uur 19 procent meer transacties dan op de editie van vorig jaar. In totaal deden Belgen 5,6 miljoen elektronische betalingen, tegenover 4,7 miljoen een jaar geleden.

Dat is geen verrassing, want zowat alle grote winkelketen namen er dit jaar aan deel. Verschillende bedrijven bestookten hun klanten met e-mails en pushberichten om het te wijzen op hun aanbiedingen.

Koopgolf om middernacht

'De voorlopige resultaten overtreffen al onze verwachtingen', zegt Dominique Michel van Comeos. Volgens die handelsfederatie stelden enkele webwinkels vlak na middernacht een koopgolf vast. Mensen bleven dus wakker om meteen om klokslag twaalfuur te kunnen kopen.

'Een van de grootste webwinkels van België en Nederland heeft nu al de beste verkoopdag in de geschiedenis van het bedrijf achter de drug met drie keer meer bezoekers dan Black Friday 2016 en vandaag zelfs meer verkopen dan de topdag van vorig jaar op Kerstmis', klinkt het bij Comeos.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud