Advertentie

Blokker verkoopt Marskramer aan mediagroep Audax

©ANP

Enkele weken nadat de familie Blokker haar noodlijdende winkelketen wegschonk aan CEO Michiel Witteveen, gaat Blokker op afslankingskuur. De huishoudwinkels van Marskramer worden verkocht aan uitgeef- en distributiegroep Audax.

Hoeveel Blokker Holding ontvangt voor de retailgroep Marskramer is niet bekend gemaakt. De Marskramer, 'het kleine zusje van Blokker' is eigenaar van de franchiseformules Marskramer, Prima, Novy en Toys2Play. Zij zijn samen goed voor 92 winkels in Nederland.

De koper is de Nederlandse groep Audax.Die is vooral bekend als uitgever van magazines als Vriendin, Party en HP/De Tijd én is ook de eigenaar van de boekenwinkels AKO en The Read Shop. Maar Audax is ook een grote logistieke speler die wekelijks bijna 3 miljoen producten vervoert naar 5.500 verkooppunten in Nederland en 2.200 in België.

Blokker Holding kan zich door deze desinvestering concentreren op het herstel bij vlaggenschip Blokker en Big Bazar. Voordien had Blokker ook al andere ketens afgestoten, waaronder Leen Bakker, Bart Smit, Intertoys, Maxi Toys en Xenos.
De retailgroep Blokker kwam recent in handen van CEO Michiel Witteveen. Hij kreeg bij deze 'aankoop' nog honderden miljoenen euro's mee, geld dat nodig zal zijn om het bedrijf te herstructureren en weerbaarder te maken in de strijd met webwinkels en goedkope ketens als Action. De familie Blokker houdt van het ooit machtige retailimperium enkel het vastgoed en de keten Casa over.

Speelgoed

Koper Audax wil met de overname van Marskramer zijn positie in logistiek, distributie en inkoop verbeteren, laat topman Casper de Nooijer weten. Speelgoed en huishoudelijke producten kunnen mogelijk ook verkocht worden in de huidige 700 winkels van de ketens van Audax. Dat zijn naast AKO en The Read Shop ook Vivánt en Tabaronde.

Met deze stap versterkt Audax zich verder in logistiek en retail, nadat het vorig jaar zijn uitgeefactiviteiten afbouwde. Audax verkocht Cascade, de uitgever van weekblad Primo, het wetenschappelijk maandblad EOS en het wielermagazine Bahamontes, vorig jaar aan De Persgroep.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud