Bonden vrezen herstructurering bij Delhaize

Foto Photo News

De vakbonden bij Delhaize voeren maandag actie bij de City-winkels, die de directie wil omvormen in Proxy-Delhaizes, die door franchisehouders worden uitgebaat. Ze vrezen dat deze ingreep een eerste stap is in een ruimere herstructurering van de Belgische activiteiten van de retailer.

Het protest van de bonden is tweeledig. Enerzijds menen ze dat er alternatieven zijn voor de franchisering van de 15 City-winkels in ons land, die door de directie als niet rendabel worden afgedaan. Anderzijds verwijten ze Delhaize een gebrek aan transparantie over de toekomstperspectieven van de groep. Ze vrezen voor een grotere herstructurering.

'Dit is een beslissing met zware gevolgen voor zowel vaste werknemers als werknemers met tijdelijke contracten', klinkt het in een persbericht van de socialistische bediendenbond BBTK. De vakbond erkent dat het vaste personeel werkgaranties heeft gekregen, maar 'toch kennen we nog niet alle praktische gevolgen van deze veranderingen'. De vakbond hekelt voorts dat de werknemers met tijdelijke contracten 'gewoonweg hun baan verliezen'.

De bonden zien alternatieven voor de franchisering van de City-winkels, maar de directie zou daarop niet willen ingaan. Delhaize ontkent ook dat er een herstructureringsplan bestaat, maar volgens de vakbonden is dit omvormingsplan 'slechts een eerste stap in een ruimere herstructurering van Delhaize in België'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud