Advertentie

Brantano-eigenaar verkoopt winkelketen Kwantum

©Peter Hilz / Hollandse Hoogte

Detailhandelsgroep Macintosh heeft een koper gevonden voor de keten Kwantum. De woninginrichting- en decoratiewinkels komen in handen van investeerder Gilde.

De Nederlandse groep Macintosh  , dat in België vooral bekend is van schoenketen Brantano, gebruikt de netto-opbrengst van 28 miljoen euro om zijn schuld verder af te lossen. Op de verkoop, die plaatsvindt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2015, wordt een boekwinst behaald van 1 miljoen euro.

Voor de medewerkers van Kwantum heeft de transactie geen gevolgen. 'Gilde zal Kwantum ten volle ondersteunen om blijvend in de winkelformule te investeren', zegt Macintosh. Ook de directie ondergaat geen wijzigingen. Het hoofdkantoor en distributiecentrum blijven in Tilburg.

Het moederbedrijf van onder meer Brantano, Dolcis en Manfield wil zich geheel gaan richten op de schoenenmarkt in de Benelux. Eerder werden al de Britse activiteiten verkocht en dochterbedrijf Nea, dat sportbraces verkoopt. Dat bracht netto in totaal 36 miljoen euro op. Nu Kwantum de deur uit is, lijkt de herijking van de strategie bij Macintosh voltooid.

Kurt Staelens, de Belgische CEO van Macintosh: 'Met de verkoop van Kwantum is de begin 2015 aangescherpte strategie, waarin focus op de Benelux schoenenmarkt centraal staat, gerealiseerd. Wij kunnen ons nu volledig richten op verder resultaatherstel in de Benelux, onder meer door het op korte termijn efficiënter maken van onze operaties en organisaties.'

De overeenkomst moet nog wel worden overlegd met de ondernemingsraad en de concurrrentiewaakhonden. Die gesprekken verwachten de partijen evenwel binnen afzienbare tijd af te ronden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud