Advertentie

Brantano-moeder stelt jaarverslag uit door vertragingen bij audit

CEO Dieter Penninckx van FNG in een Brantano-winkel. ©Photo News

De modegroep FNG, eigenaar van Brantano, moet haar jaarverslag en jaarvergadering uitstellen omdat de auditwerkzaamheden vertraging oplopen.

Terwijl de coronacrisis ongenadig toeslaat in de retailsector moeten beleggers in de Mechelse modegroep FNG nog een tijd geduld hebben om een glimp op te vangen van de cijfers van 2019. FNG, de ambitieuze groep boven labels als Claudia Sträter, Miss Etam, Fred + Ginger en de winkelketen Brantano, zegt dat het de deadline van 28 april voor zijn financieel verslag niet haalt.

De publicatie van het jaarverslag en ook de jaarvergadering van 29 mei worden uitgesteld naar een nader te bepalen datum. Bij veel bedrijven levert het jaarverslag niet zo veel nieuws op omdat ze weken voordien al de belangrijkste jaarcijfers bekendmaken. Bij FNG, dat geregeld wordt bekritiseerd voor zijn vage communicatie, was er tot nu nog geen enkel persbericht over het voorbije boekjaar.

Vertraging

Er zijn geen problemen opgedoken. Er zijn vertragingen bij de auditwerkzaamheden.
Dieter Penninckx
CEO FNG

In een korte reactie zegt CEO en medeoprichter Dieter Penninckx dat het uitstel van de jaarcijfers 'geen groot nieuws' is. 'We maken gebruik van het uitstel dat de wet biedt door de Covid-19-pandemie.' Hij zegt dat bij de auditwerkzaamheden in verschillende landen verschillende mensen betrokken zijn en dat door de pandemie bepaalde taken vertraging hebben opgelopen.

Zijn er problemen opgedoken bij de audit van dochterbedrijven die extra tijd vergen? 'Nee, er zijn geen specifieke problemen opgedoken. Enkele gewone werkzaamheden zitten niet op het tijdschema', zegt de CEO. 'We zitten in een sector die zwaar getroffen wordt en er lopen heel wat andere processen tegelijkertijd.'  

FNG kwam vorig jaar in het nieuws door de grote overname van het Scandinavische Ellos, een deal van 142 miljoen euro die de schuldgraad fors deed toenemen. Nathasja Van Bael, die begin deze maand CFO werd van de groep, zal haar werk hebben. Penninckx liet eind maart verstaan dat de coronacrisis mogelijk het hele jaar een grote impact heeft en dat de schulden kunnen oplopen tot meer dan vier keer de winst.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud