Advertentie

'Britse Brantano over enkele dagen overgenomen'

©Photo News

De investeringsmaatschappij Alteri Investors voert exclusieve gesprekken om de Britse winkels van Brantano over te nemen, meldt de Britse nieuwszender Sky News. Het in moeilijkheden verkerende Macintosh bevestigt dat het 'lage biedingen' heeft gekregen.

Brantano heeft 120 winkels in het Verenigd Koninkrijk. Ze staan volledig los van de 139 winkels van Brantano België en Luxemburg. Ze behoren wel allemaal tot de Nederlandse modegroep Macintosh Retail, die in zwaar weer zit.

Vorig jaar zag Macintosh zijn omzet stijgen tot 870,6 miljoen euro, maar het nettoverlies groeide met tientallen miljoenen tot 101,6 miljoen euro. Dat webshops zoals Zalando een steile opmars maken, speelt bedrijven zoals Macintosh parten.

Terugplooien

Om het tij te keren wil Macintosh zich terugplooien op zijn activiteiten in de Benelux. Door activiteiten te verkopen, wil het kunnen investeren in zijn Nederlandse, Belgische en Luxemburgse winkels.

Daarom kondigde het aan dat zijn Britse activiteiten te koop staan. Die bestaan niet alleen uit Brantano, maar ook uit de schoenenwinkelketen Jones Bootmaker, die met 170 winkels actief is in het VK. Ook voor die keten voert Macintosh volgens Sky News exclusieve gesprekken met Alteri.

Macintosh bevestigt dat het 'in de tweede ronde biedingen heeft gekregen voor de overname van zijn Britse activiteiten'. Het bedrijf meldt dat die biedingen lager uitvallen dan verwacht. 'We bekijken ze op dit moment', klinkt het in een persbericht. 'Het is niet zeker of de biedingen zullen uitdraaien op een verkoop.'

Toch kan een verkoop over enkele dagen al worden aangekondigd, zeggen bronnen aan Sky News, dat er aan toevoegt dat de onderhandelingen niet vlot verlopen. Als de verkoop doorgaat, zegt Macintosh er op te rekenen 40 tot 50 miljoen euro te verliezen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud