Advertentie

Britse retailer Marks & Spencer sluit elf Franse winkels

©Reuters

De Britse retailer Marks & Spencer sluit meer dan de helft van zijn 20 Franse winkels en wijst daarvoor met de vinger naar bevoorradingsproblemen als gevolg van de brexit.

Marks & Spencer kondigt donderdag aan dat het tegen het einde van dit jaar elf van zijn twintig winkels in Frankrijk sluit.

Als oorzaak voor de sluiting van de elf franchisewinkels die M&S met partner SFH uitbaatte - die overwegend in Parijs liggen en verse voeding aanbieden - wijst de Britse retailer naar bevoorradingsproblemen vanuit het Verenigd Koninkrijk ten gevolge van de brexit.

'De lange en complexe exportprocedures beperken aanzienlijk de bevoorrading van verse en diepgevroren producten en blijven een impact hebben op de beschikbaarheid van producten voor onze klanten in Frankrijk', zegt Marks & Spencer.

Negen andere Franse M&S-winkels in partnerschap met Lagardère Travel Retail, in luchthavens en trein- en metrostations, blijven wel open, deels omwille van hun ligging.

De winkelketen kondigde toen aan zich te willen aanpassen aan de veranderende gewoontes van de consument en de nadruk te willen leggen op de onlineactiviteiten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud