Brouwerij Rochefort komt na 65 jaar met nieuwe trappist

Voor het eerst in ruim 65 jaar pakt brouwerij Rochefort uit met een nieuwe trappist, Triple Extra. Het is meteen ook de eerste blonde trappist van de brouwerij in bijna een eeuw.

De trappistenbrouwerij, gelegen in de abdij Notre-Dame de Saint-Rémy in Rochefort, is al jaren bekend om zijn Rochefort 6, 8 en 10. De Rochefort 6 is amberkleurig, terwijl de 8 en de 10 bruine trappisten zijn.

Nu komt daar met de Triple Extra dus een blond zusje bij, met een alcoholpercentage van 8,1 procent. 'In 1920 maakte de abdij al een sterk blond bier, maar die productie werd in 1923 stopgezet', klinkt het in een persbericht van de brouwerij. 'We overwogen al verschillende jaren om opnieuw een blond bier op de markt te brengen, maar hebben gekozen ermee te wachten tot exact 100 jaar na de productie van de eerste 'blondine'.'

Paars logo

Het nieuwe bier moet uiterlijk dit weekend in de winkels liggen, maar wordt in eerste instantie in beperkte oplage geproduceerd. 'We zijn verrast door de kwaliteit van de eerste brouwsels, maar we zullen het bier blijven evalueren en bijsturen waar nodig', klinkt het bij de brouwerij.

Het logo van de nieuwe trappist wordt paars. 'Een kleur die zeer aanwezig is in de katholieke religie en ook de kleur van de vriendschap', verdedigen de monniken hun keuze.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud