C&A vervrouwelijkt Europese tak

©ANP

Edward Brenninkmeijer, een lid van de eigenaarsfamilie van C&A, geeft de fakkel van CEO van de Europese tak van de Nederlandse kledingketen door. Hij wordt opgevolgd door Giny Boer, die ook een vrouw als financieel directeur naast zich krijgt.

De Nederlandse kledingketen heeft enkele moeilijke maanden achter de rug. Door de coronacrisis vreest de familie Brenninkmeijer, die de touwtjes stevig in handen heeft, dat de omzet dit jaar met dubbele cijfers, dus minstens 10 procent, zal dalen. C&A moest zijn winkels in landen als Duitsland, Frankrijk en België tijdelijk sluiten en stootte ook de Mexicaanse tak af. Verder werden grote orders geannuleerd bij toeleveranciers uit Bangladesh.

Toch acht de familie de tijd nu rijp om enkele verschuivingen door te voeren. ‘We hebben de basis gelegd om weer te kunnen groeien en we hebben de coronacrisis doorstaan’, benadrukt afscheidnemend topman Edward Brenninkmeijer. ‘Onze onlinetak groeit, de klanten komen terug naar onze winkels en we nemen weer mensen aan.’

Gestart bij IKEA als winkelmanager

Edward Brenninkmeijer, die sinds maart 2019 CEO was en tegelijk de topman van het moederbedrijf C&A AG, schuift door naar de raad van bestuur van die holding. Hij zal vanaf half september de nieuwe CEO, de Nederlandse Giny Boer, inwijden in de keten. Vanaf 1 januari neemt ze het roer definitief over.

Boer werkte de voorbije 20 jaar voor de Zweedse meubelketen IKEA, waar ze in 1999 begon als winkelmanager van de vestiging in Delft. Later bekleedde ze verschillende managementfuncties. Haar recentste job was hoofd retail voor Zuid- en Oost-Europa.

Nieuwe functie

Naast zich krijgt ze de Duitse Birgit Kretschmer als financieel directeur, die overkomt van Adidas. Zij vervangt Ralf Senden, die het bedrijf verlaat. Zoals de traditie het wil, komt er een telg van de strikt katholieke Brenninkmeijer-familie in de directie. Ditmaal is het Eric Andrew Brenninkmeijer, die de Europese winkels zal aansturen. Daarvoor wordt de nieuwe functie van Chief Clusters/Countries Officer gecreëerd. Hij blijft ook aan als CEO van C&A Duitsland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud