opmerkelijk

Cafépraat breekt eigenaar Sports Direct zuur op

Mike Ashley bij zijn aankomst aan de Londense rechtbank. ©AFP

Mike Ashley, de schatrijke eigenaar van sportwinkelketen Sports Direct, beloofde op café zijn directeur een miljoenenbonus. Die is dat niet vergeten.

Toen Jeffrey Blue (ex-Merrill Lynch) als zakenbankier voor Ashley werkte, kreeg hij begin 2013 tussen pot en pint in een Londense bar van zijn flamboyante baas de belofte dat hij een bonus van 15 miljoen pond zou krijgen als hij erin zou slagen de beurskoers van Sports Direct te verdubbelen. Blue heeft die bonus niet gekregen en stapte daarom naar de Londense rechter.

De beurskoers van Sports Direct  steeg tussen januari 2013 en april 2014 van 400 naar 900 pence. 

De zaak komt nu voor en zal wellicht nog de hele week voor kleurrijke verhalen zorgen.

'De directievergaderingen van Sports Direct vonden vaak plaats in cafés waar aanzienlijke hoeveelheden alcohol geconsumeerd werden terwijl de heer Ashley zakelijke beslissingen nam. De rechter moet oordelen of het in dit geval om een nachtje stappen ging of een belangrijke bedrijfsvergadering', legt Jeffery Chapman, de advocaat van Blue, de inzet uit.

Ashley, ook eigenaar van voetbalclub Newcastle, heeft op zakelijk gebied een slecht anderhalf jaar achter de rug. Sinds december 2015 zakte de beurskoers met 60 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud