Carrefour en Louis Delhaize kopen samen producten aan

©BELGAIMAGE

Carrefour en winkelmerken als Louis Delhaize, Cora en Match gaan vanaf volgend jaar honderden producten, zoals droge voeding en kleine elektro, gezamenlijk aankopen voor hun winkels in België en Luxemburg.

Dat meldt Carrefour dinsdag.

De aankopers van de Franse keten zullen de onderhandelingen voeren 'met de 140 belangrijkste leveranciers, vooral in de categorieën fast-moving consumer goods en bazaarproducten', luidt het. De eerste categorie omvat droge voeding, zoals soepen en koekjes, de tweede behelst kleine elektro- en decoratieartikelen, legt Carrefour-woordvoerder Baptiste Van Outryve uit.

De ketens hopen met de samenwerking geld te besparen. Samen nemen ze grotere volumes af, waardoor ze meestal een lagere eenheidsprijs moeten betalen. De leveranciers kunnen volgens Van Outryve rekenen op een groter bereik: zij zullen hun productgamma in meer winkels zien verschijnen.

Geen verse voeding

De deal is gesloten tussen Carrefour en Provera Belux. Dat is de aankoopcentrale van de groep Louis Delhaize, die ook de winkelmerken Cora, Match, Smatch, Delfood en Delitraiteur omvat. Het akkoord maakt van de aankoopcentrale van Carrefour België de op een na grootste van het land, luidt het nog.

Verswaren worden niet gezamenlijk aangekocht, omdat de winkelketens zich daarmee differentiëren, luidt het. De merken 'blijven onafhankelijk en behouden hun eigen commerciële dynamiek'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud