Carrefour ruilt Bpost voor PostNL

©ANP

Het Nederlandse PostNL levert voortaan in België boodschappen aan huis en snoept meteen het contract met Carrefour weg bij Bpost.

PostNL levert voortaan ook voedingsmiddelen in België. De Nederlandse postdienst zegt woensdag zijn netwerk uit te breiden naar de Belgische markt, zonder financiële details te melden.

Het bedrijf begint met drie klanten voor zijn bezorgdienst: de maaltijdboxen van Marley Spoon, boodschappen van de Nederlandse biologische supermarktketen Ekoplaza en de thuisleveringen van Carrefour.

Bpost

Die supermarktketen liet zijn boodschappen tot voor kort leveren door het Belgische Bpost, maar die samenwerking wordt stopgezet. De online bestelde boodschappen via Carrefours voornaamste voedingswebwinkel gebeuren via PostNL.

In Brussel en Oost-Vlaanderen blijft Carrefour nog tot november samenwerken met Bposts dochterbedrijf Bringr, dat zoals de taxidienst Uber werkt met particuliere chauffeurs. 'We willen geleidelijk overschakelen', zegt Carrefour-woordvoerder Baptiste Van Outryve.

Na november zal PostNL de meeste boodschappen van Carrefour aan huis leveren, maar ook Bringr blijft een partner van Carrefour. De dienst, die doordat ze met particuliere chauffeurs werkt flexibel en snel kan werken, zal nog kleinere leveringen doen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud