Carrefour sluit winkel in Genk

Een jaar geleden wou Carrefour de Genkse winkel al sluiten, maar uiteindelijk bleef die toch open. ©BELGA

Door de sluiting van de voormalige hypermarkt verdwijnen 16 tijdelijk jobs. 26 vaste medewerkers kunnen in andere winkels aan de slag of verlaten het bedrijf.

Het doek valt definitief voor de Carrefour-hypermarkt in Genk. Eind juni gaat de winkel definitief dicht. 'Er werken 16 tijdelijke werknemers en hun contract wordt niet verlengd', zegt Carrefour-woordvoerder Marco Demerling. 'De 26 vaste medewerkers kunnen aan de slag in Carrefour-winkels in de buurt. Ze kunnen er ook voor kiezen het bedrijf te verlaten.'

De ligging was slecht, de huur te hoog en de concurrentie in de buurt is groter geworden.
Marco Demerling
Woordvoerder Carrefour België

Dat kunnen ze doen met dezelfde premies die hun collega's kregen die eind vorig jaar vrijwillig vertrokken. In de herfst werd de winkel in shoppingcentrum van Genk aanzienlijk verkleind, en verdwenen er ook tientallen jobs.

Herstructurering

Een jaar geleden was de Carrefour in Genk nog een grote hypermarkt. Na de verbouwing afgelopen herfst was het een gewone supermarkt.

Die ingreep was een gevolg van de grote herstructurering die Carrefour in januari vorig jaar aankondigde in België. Daarbij verloren 950 mensen hun werk.

Omzet blijft dalen

Oorspronkelijk zou de Genkse winkel volledig sluiten. Maar na onderhandelingen met de vakbonden besloot de directie dat de winkel met een kleinere formule voortging.

-3,5%
Omzet
In de eerste drie maanden van dit jaar daalde de omzet van Carrefour België met 3,5 procent naar 987 miljoen euro.

'Maar de winkel was economisch niet leefbaar', zegt Demerling. 'De ligging was slecht, de huur te hoog en de concurrentie in de buurt is groter geworden.'

Ook na de herstructurering gaat het de slechte kant uit met Carrefour in België. In de eerste drie maanden van dit jaar daalde de omzet met 3,5 procent naar 987 miljoen euro. Hoe de winst evolueerde, is niet duidelijk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud