Carrefour verkoopt Indonesische afdeling

Een Carrefour in Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. (foto bloomberg)

De warenhuisketen Carrefour verkoopt zijn activiteiten in Indonesië aan zijn lokale partner CT Corp. Die gaat in franchise door met de winkels.

Carrefour is zich, onder aanvoering van de nieuwe CEO Georges Plassat, aan het terugplooien op een kleinere kern van activiteiten en trok zich recentelijk ook al terug uit Colombia, Maleisië en Chili. Eind augustus had Plassat Indonesië genoemd als een van de landen waarover Carrefour moest nadenken. Ook Turkije werd toen genoemd.

Nu volgt de meerderheidsparticipatie in de Indonesische poot. Carrefour verkoopt zijn 60 procent in Carrefour Indonesia aan zijn lokale partner CT Corp voor 525 miljoen euro. CT Corp wordt de exclusieve franchisenemer van Carrefour in het Aziatische land. Als de autoriteiten de deal goedkeuren, kan die in januari 2013 afgerond worden.

De Franse warenhuisketen, de tweede grootste ter wereld, is in Indonesië actief sinds 1998 en heeft er 84 verkooppunten. In 2011 boekte Carrefour in Indonesië een omzet voor belastingen van een miljard euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud