Advertentie

Carrefour verkoopt nu ook tv's en koelkasten online

Enkele jaren geleden lanceerde Carrefour al de online voedingswinkel Carrefour Drive. ©doc

Nadat Carrefour eerder al voeding online begon te verkopen, gaat het met een nieuwe webshop Bol.com en co te lijf.

Waterkokers, tandenborstels, tuinstoelen, bestek... Voortaan verkoopt supermarktketen Carrefour zulke niet-voedingsproducten niet alleen aan in zijn 'hypermarkten' - grote supermarkten - maar ook via een nieuwe webshop. Wie er producten koopt, kan ze afhalen in de hypermarkten of voor een toeslag van 2,99 euro aan huis geleverd krijgen.

Behoefte

De nieuwe webshop staat los van Drive.be, de online voedingswinkel van Carrefour België. 'We houden beide apart omdat de logistiek van de voeding en de niet-voeding apart geregeld is', zegt Baptiste van Outryve, de woordvoerder van Carrefour België. Online bestelde voedingsboodschappenmanden worden in de Carrefour-winkels samengesteld, terwijl de pakketen niet-voeding in het magazijn van een logistieke partner van Carrefour worden verzameld.

'Bovendien merken we dat onlineklanten niet de behoefte hebben om een tv te kopen en in één beweging ook boodschappen te doen', aldus Van Outryve. 'Het is niet nodig om beide assortimenten samen aan te bieden.

Met zijn aanbod valt Carrefour gevestigde onlinespelers als Bol.com en Coolblue aan. 'Dat zijn concurrenten, maar de meeste mensen kopen nog steeds in stenen winkels. Daar zit dus de grootste concurrentie.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud