CEO Brico België stapt op

©Dries Luyten

Erik Haegeman, de CEO van Brico België, heeft ontslag genomen. Dieter Struye, verkoopdirecteur van Danone, volgt hem binnenkort op. Dat schrijft de Belgische vakkrant Publimat News, en wordt door Struye bevestigd aan De Tijd.

Erik Haegeman, de CEO van Brico België, verlaat Brico België en wordt in augustus opgevolgd door Dieter Struye. Haegeman werkt al sinds 1988 voor de Brico-groep. Hij kwam in januari 2013 over van het Franse Bricorama, waar hij sinds 2006 CEO was, en werkte daarvoor als general manager voor Bricorama Benelux en Spanje.

Volgens Publimat News neemt Haegeman ontslag omdat hij zich moeilijk kon verzoenen met de nieuwe rol die hij toebedeeld zou krijgen na de herschikking van de directiestructuur binnen Maxeda DIY Group. De Benelux-koepel boven Brico, bouwt momenteel een nieuwe organisatiestructuur op.

De nieuwe managing director zal zich meer moeten toeleggen op trading en op het aansturen van de winkels. Maxeda wijst erop dat klanten hoe langer hoe meer - ondersteund door online - continu verrast moeten worden in de winkels met een goede dienstverlening.

Daarvoor moet Dieter Struye (38) vanaf augustus zorgen. Struye wordt managing director van de winkels Brico, Brico Plan-It en Brico City, maar komt uit de foodsector. De handelsingenieur werkte lange tijd voor Unilever, en is sinds 2012 verkoopdirecteur bij Danone België. 'Ik heb veel ervaring in de consumentenbusiness', zegt Struye aan De Tijd. 'Shoppers in de doe-het-zelfsector zijn ook consumenten. Dat boeit me enorm. Bovendien zitten er in het directiecomité van Brico veel mensen met ervaring in de doe-het-zelfsector.'

Struye wil nog niets kwijt over zijn plannen met Brico. 'Ik wil de komende maanden vooral veel luisteren', zegt hij. Volgens Struye wil Maxeda via de reorganisatie meer synergie creëren tussen de activiteiten in België en in Nederland.

Maxeda DIY Group haalde in 2013/2014 een geconsolideerde netto jaaromzet van 1,3 miljard euro, in België steeg de omzet met 1,8 procent. Maxeda omvat vier ketens in de Benelux: Brico in België en Luxemburg en Brico Plan-It in België, Praxis en Formido in Nederland. Maxeda overwoog eerder zijn Brico- en Plan-It-winkels van de hand te doen.

Toch staat de expansie van winkels in België nog op de agenda van Maxeda. In België werken 2.500 mensen in de 143 Brico-winkels en 11 Plan-It's. Met een verkoopoppervlakte van 281.000 m² is Brico de op vier na grootste winkelketen in België.

Bij Brico was niemand bereikbaar voor commentaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud