Colruyt bevriest varkensprijs

©IMAGEGLOBE

De Halse retailer Colruyt zal de dalingen van de varkensprijs niet langer volgen en de aankoopprijs gedurende twee maanden blokkeren op het huidige niveau, om ademruimte te creëren voor de Belgische varkensboeren.

Dat heeft Colruyt donderdag gemeld. De Boerenbond spreekt van een bemoedigend signaal en hoopt dat andere retailers zullen volgen.

'We zijn ons zeer goed bewust van de moeilijke situatie voor de varkenshouders in het algemeen, en dus ook voor de boeren die varkens kweken volgens ons lastenboek. Wij willen hen dan ook helpen om deze periode te overbruggen', zegt directeur Colruyt Group Fine Food Stefan Goethaert.

Colruyt blokkeert de aankoopprijs gedurende twee maanden. Wanneer de marktprijzen boven het huidige niveau stijgen, blijft de prijs vastgeklikt tot er opnieuw een evenwicht is bereikt. Dit evenwicht ontstaat wanneer de buffer waar Colruyt Group tijdelijk voor zorgt, gecompenseerd is.

Behalve de prijsblokkering werkt Colruyt ook een systeem van volumekorting uit en zal het Belgische varkensvlees extra gepromoot worden in de klantencommunicatie en in de winkels.

De vorming van de varkensprijs gebeurt op basis van vraag en aanbod op de internationale markt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud