Colruyt investeert in Gentse data-specialist

©Photo News

De supermarktgroep Colruyt stapt in We Connect Data. De Gentse startup moet de retailer helpen om marktonderzoeken te automatiseren.

Vier jaar na de oprichting van haar bedrijf We Connect Data, haalt onderneemster Ingrid Willems met Colruyt Group een belangrijke investeerder aan boord. Hoeveel kapitaal We Connect Data ophaalt, willen de betrokkenen niet vrijgeven, maar de supermarktketen verwerft een minderheidsbelang.

We Connect Data is gespecialiseerd in het automatiseren van marktonderzoek. 'Businessanalisten die een markt willen verkennen hoeven niet meer zelf eindeloos te googelen, maar ons platform verzamelt en groepeert zelf de relevante info en bedrijfsgegevens', zegt Willems. 'Wie bijvoorbeeld een nieuwe markt in het buitenland wil aanboren, kan via ons platform de bestaande spelers in kaart brengen, zien wie de snelle groeiers zijn en waar de grootste concurrentie zit.'

Wie een nieuwe markt in het buitenland wil aanboren, kan via ons platform de bestaande spelers in kaart brengen, zien wie de snelle groeiers zijn en waar de grootste concurrentie zit.
Ingrid Willems
oprichter We Connect Data

Het platform (DataScouts) gaat zelf op zoek naar relevante data en gebruikt artificiële intelligentie om verbanden te leggen. De verzorgingsproductenreus Procter & Gamble bijvoorbeeld gebruikt de slimme Gentse technologie om een netwerk van startups in kaart te brengen en op te volgen. Ook Colruyt was al klant en schakelde We Connect Data in om de Vlaamse aquacultuursector onder de loep te nemen en het potentieel te onderzoeken van de eigen Vlaamse hangcultuurmosselen.

Met de investering in het Gentse databedrijf wil de retailgroep 'sterker worden in de analyse, interpretatie en toepassing van data'. 'Stel bijvoorbeeld Colruyt wil met corona snel zicht krijgen op oplossingen om tijdens het winkelen social distancing te waarborgen', zegt Willems. 'Ze zouden dan een overzicht krijgen van welke spelers daar al mee bezig zijn en welke startups bijvoorbeeld aan innovatieve toepassingen werken.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud