Colruyt-keten Bio-Planet steekt taalgrens over

Foto Lieven Van Assche ©Lieven Van Assche

Bio-Planet, de biologische supermarktketen van de Colruyt Groep, opent woensdag zijn eerste winkel in Wallonië. De winkel in Nijvel is de elfde in totaal. Op termijn moeten er 30 Bio-Planets in ons land komen, maar de retailgroep uit Halle laat zich daarbij niet op een deadline vastpinnen.

'We stelden al langer vast dat er ook in Wallonië vraag was naar een Bio-Planet', aldus woordvoerder Jan Derom. 'De winkel in Dilbeek ligt natuurlijk wel dicht bij Franstalig België, maar we zijn blij dat we nu ook echt een locatie daar hebben gevonden, wat even geduurd heeft.'

Op termijn is het de bedoeling dat er in ons land 30 Bio-Planet winkels komen. De keten is gespecialiseerd in biologische voeding. Die doelstelling werd naar voren geschoven in het jongste jaarverslag van de groep, dat vorig jaar werd gepubliceerd. Maar de keten is niet van plan zich daarbij te laten opjagen, en legt zichzelf geen deadline op. Bio-Planet wordt beschouwd als een 'ondersteundend' winkelformaat van de groep, en dus niet als een toekomstige groeimotor.

Nederland

In 2007 gebruikte de Colruyt-groep de Bio-Planetketen nog als testcase om de Nederlandse markt te betreden. Toen werd een winkel geopend in Eindhoven, met de bedoeling om van daaruit verder te groeien met de hoofdmerken van de groep, met de echte Colruyt-winkels als voornaamste wapen.

Maar Colruyt slaagde er maar niet in om aan de benodigde winkeloppervlakte en vergunningen te geraken, en gaf zijn noordwaartse groeiambities op. De winkel in Eindhoven werd in 2008 gesloten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud