Advertentie

Colruyt neemt Franse voedingsdistributeur over

©Photo News

Colruyt heeft een akkoord gesloten om de Franse voedingsdistributeur Degrenne Distribution over te nemen. Dat meldt de Belgische retailgroep in een persbericht.

Degrenne Distribution is een belangrijke speler in de distributiesector. Het bedrijf is actief in het noordwesten van Frankrijk en in de regio Ile-de-France. Het familiebedrijf, dat opgericht werd in 1960, voorziet zo'n 1.800 lokale winkels van droge, verse en diepvriesproducten.

Het Franse distributiebedrijf levert zowel aan zelfstandige winkels als aan aangesloten buurtwinkels onder de eigen merknamen Episervice en Vivéco, en onder de merknamen Coccinelle en Coccimarket (Francap).

Degrenne Distribution realiseert een jaaromzet van ongeveer 110 miljoen euro en is gezond winstgevend volgens Colruyt. Vanuit logistiek oogpunt beschikt het bedrijf over een distributiecentrum in Villers-Boccage (bij Caen) en een dispatchingcentrum in Pontoise (bij Parijs).

Dankzij de overname kan Colruyt, dat via Codifrance al actief is in de Franse groothandelsmarkt, de groei in de Franse lokale handel ondersteunen en versterken.

Codifrance levert droge voeding, vers en diepvries aan ruim 300 superettes aangesloten bij de formules Coccinelle, Coccimarket en Panier Sympa. De aangesloten winkeliers krijgen ook ondersteuning voor marketing, communicatie, assortimentsbepaling, renovatie en inrichting van hun verkooppunt. Codifrance is volgens Colruyt een belangrijke speler in de niche van de superettes, die een belangrijk deel uitmaken van het dagelijkse leven van de Franse consument.

Financiële details deelden de twee bedrijven niet. De afronding van de deal wordt verwacht in het boekjaar 2023-24.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.