Colruyt opent eerste groothandel

In de Colruyt-supermarkten winkelen niet alleen gewone klanten, maar ook ondernemers. ©Kristof Vadino

De Belgische supermarktgroep Colruyt opent voor het eerst een winkel voor bedrijven en professionals. Winkeliers en horeca-uitbaters kunnen er koopwaar aanschaffen.

De winkel van de nieuwe keten Colruyt Professionals opent over twee weken in de Brusselse gemeente Schaarbeek. Alleen professionele klanten kunnen er binnen, op vertoon van een speciale klantenkaart.

Het is de eerste Colruyt-winkel die alleen bedoeld is voor professionelen. Colruyt  is al actief op de groothandelsmarkt via Solucious. Die levert aan restaurants en instellingen zoals ziekenhuizen en scholen. Met Retail Partners bevoorraadt Colruyt zelfstandige winkeliers, onder andere van de ketens Spar en Alvo. Ook in de klassieke Colruyt-winkels lopen veel ondernemers rond, die er proviand inslaan om dat te verkopen in hun (nacht)winkels of horecazaak.

Metro

Een winkelpunt voor alleen professionals had de Belgische beursgenoteerde groep nog niet. Door een verkooppunt te openen drijft Colruyt de concurrentie op met groepen als Metro en Sligro.

In een persbericht schrijft de groep dat de groothandel een experiment is. 'Dit testproject wordt grondig opgevolgd en geëvalueerd met het oog op toekomstige uitbreiding in de regio Brussel', klinkt het. Een uitbreiding buiten Brussel is ook mogelijk.

Colruyt wijst op de specifieke situatie in Brussel. Winkels mogen er maximaal 1.000 vierkante meter groot zijn. Daarom zijn de klassieke Colruyt-supermarkten er gemiddeld kleiner dan in Vlaanderen en Wallonië. Door gewone en professionele klanten te scheiden, maakt het bedrijf zijn winkels minder druk.

Op de site in Schaarbeek komt naar de Colruyt Professionals-winkels ook een gewone Colruyt-winkel. In die kleine Colruyt kunnen klanten terecht wanneer Colruyt winkels in de buurt renoveert of uitbreidt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud