Colruyt verkoopt drie Parijse winkels aan Carrefour

Een Franse Colruyt-winkel.

Colruyt verkoopt drie van zijn 87 Franse winkels. Toch geeft de Belgische supermarkt zijn moeilijke Franse avontuur niet zomaar op. Zopas opende een gloednieuw Frans magazijn.

De klusjesmannen en -vrouwen van de Franse supermarktketen Carrefour maken zich klaar om het Colruyt-logo op drie supermarkten rond Parijs te vervangen door dat van Carrefour Compact. De Franse kopen de drie winkels in Valenton, Périgny-sur-Yerres en Saint Pathus van de Belgische Colruyt-groep.

We willen elk jaar vijf tot zeven nieuwe winkels openen, tot we er zo'n 160 hebben.
Marc Hofman
Operationeel directeur Colruyt

Die bouwt al jaren een winkelpark uit in Frankrijk. Vorig jaar waren er 87 Franse Colruyt-supermarkten. Die lijken op de Belgische winkels, maar zijn toch anders. Het zijn eerder buurtsupermarkten. Anders dan de Belgische Colruyt-supermarkten beloven de Franse winkels van het beursgenoteerde familiebedrijf uit Halle hun klanten niet de laagste prijs. Die vinden de Fransen in de grote hypermarchés van Carrefour, Intermarché, E.Leclerc, Système U en Auchan.

Frankrijk is voor Colruyt nog geen wingewest. Hoe de Franse Colruyt-winkels exact presteren, is niet duidelijk. Colruyt houdt het erop dat ze al enkele jaren 'operationeel winstgevend' zijn.

'We verkopen de drie Franse winkels niet omdat ze niet succesvol zouden zijn', zegt woordvoerder Eva Biltereyst. 'We verkopen ze omdat ze ver liggen van het noord-oosten van Frankrijk. Dat is het historische kerngebied van Colruyt, waar we op focussen.' Colruyt opende er vorige een week een nieuw magazijn van 12.000 vierkante meter.

De keten wil nieuwe Franse winkels openen. 'We willen elk jaar vijf tot zeven nieuwe supermarkten openen, tot we er zo'n 160 hebben', zei operationeel directeur Marc Hofman eind vorig jaar op de aandeelhoudersvergadering van Colruyt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud