Advertentie

Colruyt verkoopt meer ondanks crisis

Colruyt haalde in zijn voorbije kwartaal een omzet van 2,05 miljard euro, wat 5,5 procent meer is dan een jaar geleden. De supermarktketen stelt dat de consument nu vooral voor goedkopere producten kiest.

Tijdens de eerste drie maanden van zijn gebroken boekjaar slaagde Colruyt erin zijn omzet verder te doen aandikken, ondanks de crisis. Volgens een persbericht van de supermarktketen is de koopkracht wel degelijk gedaald, maar wendt de consument zich tot goedkopere producten.

Omdat Colruyt volop op de crisis heeft ingespeeld met promoties, kon het zijn inkomsten toch aandikken. Colruyt kondigde vorige maand een verlaging van 3 procent aan voor een 500-tal producten. Die actie viel blijkbaar in de smaak.

'Het is knokken voor omzet tussen de supermarkten en ook de marges staan onder druk. Colruyt is er samen met de harddiscounters wel in geslaagd nog marktaandeel te winnen', zegt Wim Biesemans, CFO van Colruyt. Uit de jaarcijfers, die in juni werden bekend gemaakt, blijkt dat Colruyt toen een marktaandeel haalde van iets meer dan 25 procent. 'Dat is dus nog aangedikt', stelt Biesemans. Winstcijfers geeft hij niet. Die zullen tijdens de algemene vergaderingop 26 september worden vrijgegeven.

De opbrengsten stegen de voorbije maanden in alle activiteiten, maar de sterktste stijging werd in de niet-voedingswinkels opgemeten. De omzet nam daar met net geen 11 procent toe, vooral dankzij meer inkomsten van de DATS 24-tanktstations. De hogere olieprijs, net als een groter aantal tankstations heeft ertoe geleid dat DATS 24 een groter volume haalde. DATS 24 heeft 87 tankstations in Belgiƫ en nog eens 30 in Frankrijk.

Colruyt telde eind juni 226 Colruyt-winkels, 81 Okay-winkels, 7 Bio Planet-winkels en 46 Dreamland-winkels. In Frankrijk beschikt de groep over 60 winkels. Het aandeel sloot 0,35 procent lager in Brussel op 36,80 en behoorde daarmee tot de vier Bel20-ers die terrein verloren.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud