Corona kost Hema kwart omzet in eerste kwartaal

Hema had de afgelopen maanden af te rekenen met winkelsluitingen als gevolg van de coronacrisis. ©Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM

De Nederlandse winkelketen Hema zag de verkoop in januari-maart met een kwart dalen. Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde cijfers over het eerste kwartaal.

Hema zag in het eerste kwartaal de omzet slinken naar 224,8 miljoen euro, een daling met een kwart tegenover 298,7 miljoen euro een jaar eerder.

Dat leren de cijfers die de Nederlandse winkelketen donderdag bekendmaakt op haar website. De ebitda (brutobedrijfswinst) daalde jaar op jaar met 62,9 procent naar 18 miljoen euro.

De forse omzetdaling vloeit voort uit de tijdelijke sluiting van alle Hema-winkels buiten Nederland tussen medio maart en medio mei als gevolg van de coronacrisis. De Nederlandse winkels, goed voor zo’n 70 procent van de groepsomzet, zijn na de uitbraak van Covid-19 open gebleven.

Hema meldt verder dat de omzet zich sinds medio mei, onder meer door een sterke onlinevraag, 'sterk hersteld' heeft en in juni boven het niveau van vorig jaar steeg.

De Nederlandse miljardair Marcel Boekhoorn verloor recent de controle over Hema nadat de schuldeisers de winkelketen volledig in handen hadden genomen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud