Cruciale onderhandelingen Delhaize opgeschort

©BELGA

De onderhandelingen tussen de bediendevakbonden en de directie van Delhaize worden vrijdag voortgezet. Zo wordt de beslissing of de vakbonden opnieuw gaan staken twee dagen uitgesteld. Zowel de vakbonden als de directie willen geen commentaar geven.

Normaal zou vandaag duidelijk worden of de winkels van de supermarktketen Delhaize vanaf 13 december - pal in de drukke eindejaarsperiode - opnieuw zouden staken. Maar die cruciale beslissing wordt uitgesteld tot vrijdag. De vakbonden hadden geëist dat de directie woensdag voldoende rekening zou houden met hun eisen.

De vakbonden en de directie kondigden het nieuws aan in een beknopt en weinig concreet persbericht. Het is niet duidelijk of dit nieuws goed op slecht is. Het zou kunnen dat de vakbonden en de directie een akkoord hebben en vrijdag de puntjes op de i zetten. Maar het zou ook kunnen dat de situatie muurvast zit.

Delhaize staat voor een zware herstructurering. De keten wil 2.500 mensen laten afvloeien, 14 winkels sluiten en de loonvoorwaarden aanpassen. De vakbonden willen van geen loonsverlaging weten, terwijl het net het doel van de directie is om met zijn herstructurering de loonkosten naar omlaag te halen

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud