Delhaize lanceert uitgifte obligaties

Foto Bloomberg ©Bloomberg

De kleinhandelaar Delhaize heeft de details van de obligatie-uitgifte ter waarde van 400 miljoen euro vastgelegd. De groep bevestigde maandag al dat die operatie er zat aan te komen. Het geld zal worden gebruikt om de terugkoop van twee lopende obligatieleningen te financieren.

De obligaties hebben een looptijd tot 2020 met een jaarlijkse coupon van 3,125 procent. Omdat de obligaties worden uitgegeven aan 99,709 procent van hun nominale waarde, ligt het reële rendement nog een fractie hoger.

De obligaties worden aangeboden aan 'gekwalificeerde beleggers in Europa'. Daarmee worden institutionele beleggers bedoeld, maar in tegenstelling tot eerdere berichten is België dus niet uitgesloten van de uitgifte. Delhaize bouwt de optie in om de obligaties vervroegd terug te kopen aan 101 procent van hun nominale waarde.

Het opgehaalde geld moet de terugkoop financieren van twee lopende obligatieleningen, die verstrijken in 2014. Het gaat om een terugkoop van maximaal 100 miljoen euro aan euro-obligaties, en de terugkoop van een obligatie van 300 miljoen dollar.

Delhaize-woordvoerder Steven Vandenbroeke stipte eerder al aan dat de retailer met deze uitgifte inspeelt op het gunstige renteklimaat. Delhaize geniet van een BBB-rating bij S&P en een Baa3-rating bij Moody's, allebei met stabiele vooruitzichten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud