Delhaize opent dit jaar 40 nieuwe buurtwinkels

Het gaat vooral om kleine buurtwinkels, die laat en op zondag open zijn. ©delhaize

Delhaize opent tientallen nieuwe winkels. Dat deed het vorig jaar ook, maar netto eindigde de keten het jaar met één winkel minder.

De Belgische supermarktketen Delhaize opent dit jaar 40 nieuwe winkels. Voor 2019 mikt de keten op hetzelfde aantal. Het gaat vooral om kleinere buurtwinkels van het merk Proxy Delhaize en Delhaize Shop & Go. Al jaren opent Delhaize meer van dergelijke winkels, die vaak laat en ook op zondag geopend zijn.

764
Delhaize opende vorig jaar 29 nieuwe winkels. De keten sloot er ook, want netto eindigde Delhaize het jaar met 764 winkels, één minder dan in 2016.

De vraag rijst of het winkelpark netto zal groeien. Elk jaar gaan er ook (buurt)winkels dicht. Vorig jaar kondigde Delhaize aan dat het 29 nieuwe winkels zou beginnen. Maar volgens het jaarverslag van het moederbedrijf Ahold Delhaize eindigde de keten 2017 met 764 winkels. Dat was er één minder dan in 2016.

Delhaize is lang niet de enige keten die winkels opent. Lidl wil dit jaar 20 supermarkten openen. Carrefour mikt voor dit jaar op 10 nieuwe Market-supermarkten en 30 tot 40 Express-buurtwinkels. Colruyt opent ook elk jaar enkele nieuwe winkels, vooral van OKay en van de bioketen Bio-Planet. Aldi is niet van plan nog nieuwe winkels uit de grond te stampen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud